A következő mezők kitöltése nem megfelelő: 

 

(?)
(?)
Keresés

Amit a kényelemről tudni érdemes

Növelje kényelmét csendes és kényelmes gumikkal

A menetkomfort kritériumai rendkívül fontosak a sofőr számára, de ugyanúgy az utasok számára is. Az útvonalak mentén található lakóházak lakói szintúgy érzékenyek a gumiabroncsok zajkibocsátására. A gumiabroncsok teljesítmény-jellemzőinek komplex értékelése menetkomfort szempontjából menetstabilitási tesztek (száraz útfelületen való haladás során), valamint a menetkomfort tesztek, és a gumiabroncsok zajkibocsátási tesztjei alapján lett kiszámítva

  • Menettulajdonságok száraz útfelületen
  • A gumiabroncsok zajkibocsátása
  • Menetkomfort
Tippek
A gumiabroncsnak működőképessége, és hosszú élettartamának biztosítása céljából levegőre van szüksége. A gumiabroncsban lévő levegő helytelen nyomása negatívan befolyásolja a gumiabroncs összes teljesítmény-paraméterét, elsősorban azonban a menetstabilitást.

Éppen ezért rendszeresen kell ellenőrizni a gumiabroncsban lévő nyomást: minimálisan havonta egy alkalommal.

Menetkomfort

A gumiabroncsok jelentős módon vállalnak részt a menetkomforton, amikor Ön az autóját vezeti. A gumiabroncsok tompítják az útfelület egyenetlenségeit. A menetkomfort tesztelése a gépkocsi több, egymást követő áthaladásával valósul meg az útfelületen, melyen különböző fém kiálló részek vannak, melyek a z útfelület csatlakozóit, vagy csatornafedeleket szimulálják. A tesztek során a remegést mérik, és a mért értékeket egymással összevetik, és kiértékelik.

Tippek
Az úgynevezett alacsony profilú gumiabroncsok kisebb oldalsó deformációknak vannak kitéve. A gumiabroncsok ezen típusa azonban keményebb, vagyis kevésbé „kényelmes“, mivel nem képes annyira tompítani az útfelület egyenetlenségeit, mint a megszokott profilú gumiabroncsok.

Zaj a gépkocsi utasterében

A gumiabroncsok fontos feladatot töltenek be az Ön gépkocsijának zajkibocsátásakor. A külső zaj tesztelése a gépkocsi érzékelők előtti többszöri, egymást követő áthaladásával valósul meg stabil sebesség mellett 60 és 80 km/ó sebességnél (a tesztektől függően). Ahhoz, hogy le lehessen szigetelni a más forrásokból származó zajtényezőket, mint például a gumiabroncsok zajkibocsátását, a gépkocsi az áthaladásokat kikapcsolt motorral, lendületből végzi. A gumiabroncs márkájától függően jelentős különbségeket lehet megfigyelni a gumiabroncsok zajkibocsátása tekintetében. Ezeket a különbségeket a gumiabroncs futófelület-mintázat eltérő szerkezete okozhatja (a gumiabroncs azon felülete, amelyik érintkezik az útfelülettel), de a gumiabroncs gyártása során alkalmazott gumi minőségétől is.

Tippek
A téli gumiabroncsok hajlamosak nyikorogni a kanyarokban, mégpedig alacsony sebesség mellett is! Nem kell azonban nyugtalankodni, ez egy normális jelenség, melyet a gumiabroncs mintázatának mélysége és sokszámú lamella okoz, melyek biztosítják a gumiabroncs jobb tapadását az útfelülethez.

Menetstabilitás

A menetstabilitás mérése során különböző helyzeteket elemeznek, melyekkel a gépkocsi vezetője vezetés során szembekerülhet. Attól függően, hogy a gépkocsi hogyan reagál a pontosan meghatározott manőver sorozatra, a tesztpilóta értékeli a gépkocsi viselkedését, miközben a gumiabroncsok útfelülethez történő tapadása a határértéken van: ezzel a módszerrel mérik az átlagsebességet, mely során a gépkocsi elveszíti tapadását.

Tippek
A téli gumiabroncsok hajlamosak nyikorogni a kanyarokban, mégpedig alacsony sebesség mellett is! Nem kell azonban nyugtalankodni, ez egy normális jelenség, melyet a gumiabroncs mintázatának mélysége és sokszámú lamella okoz, melyek biztosítják a gumiabroncs jobb tapadását az útfelülethez.