A következő mezők kitöltése nem megfelelő: 

 

(?)
(?)
Keresés

Négy évszakos gumiabroncsok

Toutes saisons

Télen és nyáron egyaránt

Ha Ön nem szívesen bajlódik évente kétszer az autógumi cseréjével, és a leszerelt téli gumik vagy épp nyári gumiabroncsok tárolásával, akkor a négy évszakos gumiabroncsokat Önnek találták ki! Ezek az autógumik kiváló teljesítményt és biztonságos menettulajdonságokat képesek nyújtani télen, nyáron, tavasszal és ősszel is, esőben, hóban, sárban és száraz aszfalton egyaránt. Tévedés azt hinni, hogy a négy évszakos gumiabroncsok használatakor kompromisszumokat kell kötni. Az ADAC német autóklub legfrissebb tesztjeiből kiderül: a technológiai fejlődésnek köszönhetően a jó minőségű négy évszakos gumik remekül megállják a helyüket. Ha elsősorban városban, extrém viszonyoktól mentes területeken használjuk az autónkat, a négy évszakos gumik remekül megfelelnek a mindennapos használatra.

Négy évszakos abroncsok keresése

Négy évszakos gumik személyautókhoz

Michelin CrossClimate
205/60 R16 96H
33 280 Ft
További négy évszakos gumik

Négy évszakos gumik terepjárókhoz

BFGoodrich All Terrain T/A KO2
265/70 R17 121S
67 310 Ft
További négy évszakos gumik

Akciós négy évszakos gumik

Íme néhány tanács, amelyek segítenek Önnek a megfelelő négy évszakos gumi kiválasztásában

téligumi

Miben különböznek a téligumikhoz képest?

A téligumi főbb ismertetőjelei a mély barázdák, a sok lamella és a puhább gumikeverék, ami nem keményedik fel 7 °C alatti hőmérséklet esetén sem. Egyébként ez az utóbbi a legfontosabb tulajdonsága egy téliguminak. A négy évszakos gumik ugyanúgy megőrzik teljesítményüket 7 °C alatti hőmérsékleten, ami biztosítja a megfelelő úttartást a tél első napjaitól kezdve. Hatékonyan tapadnak, és jó a fékhatásuk havas felületen is, azonban általánosan elmondható, hogy téli körülmények között a teljesítményük elmarad egy prémium téligumiétól. Emiatt a négy évszakos abroncs nem ajánlott rendszeres magashegyi használathoz, ehhez inkább téligumi javasolt.

Mud + Snow

Az M+S jelölés és a 3PMS logó (téli tanúsítvány)

Az M+S az angol Mud + Snow rövidítése, jelentése sár és hó. AZ M+S nem azonos a téligumi-besorolással. Néhány négy évszakos abroncs rendelkezik ilyen jelöléssel; azonban ha Ön olyan országba utazik, ahol a téligumi használata kötelező, önmagában ez a tanúsítvány nem lesz elegendő. Valódi, egész Európában elismert téli tanúsítványnak a 3PMSF logó (hópehely piktogram háttérben hegységgel) számít – ez teszi lehetővé a közlekedést olyan országokban is, ahol bizonyos időszakokban törvény írja elő a téli gumi használatát. Figyelem: nem minden négy évszakos abroncs rendelkezik téli tanúsítvánnyal.