A következő mezők kitöltése nem megfelelő: 

 

(?)
(?)
Keresés

Négy évszakos abroncs

Toutes saisons

Télen és nyáron egyaránt

A megfelelő négy évszakos gumi kiválasztása

Ezek egész évben, télen és nyáron egyaránt jól használható abroncsok. Téli használatuk elsősorban olyan régiókban ajánlott, ahol enyhe a téli időjárás, illetve a nagy havazások ritkán vagy egyáltalán nem fordulnak elő.A technológia fejlődésének köszönhetően a négy évszakos gumik egyre jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, ez pedig lehetővé tette, hogy sosem látott népszerűséget szerezzenek az európai autósok körében. Sikerük titka a változó időjárási körülményekhez való gyors alkalmazkodás, miközben megőrzik teljesítményüket száraz, nedves vagy havas úton is.Amennyiben négy évszakos abroncs mellett dönt, többé nem kell a téli gumi felszerelésével és levételével bajlódnia, ami egyértelműen kényelmes dolog.

Négy évszakos abroncsok keresése

Négy évszakos gumik személyautókhoz

Michelin CrossClimate
205/60 R16 96H
39 175 Ft
További négy évszakos gumik

Négy évszakos gumik terepjárókhoz

BFGoodrich All Terrain T/A KO2
265/70 R17 121S
58 600 Ft
További négy évszakos gumik

Akciós négy évszakos gumik

Íme néhány tanács, amelyek segítenek Önnek a megfelelő négy évszakos gumi kiválasztásában

téligumi

Miben különböznek a téligumikhoz képest?

A téligumi főbb ismertetőjelei a mély barázdák, a sok lamella és a puhább gumikeverék, ami nem keményedik fel 7 °C alatti hőmérséklet esetén sem.Egyébként ez az utóbbi a legfontosabb tulajdonsága egy téliguminak. A négy évszakos gumik ugyanúgy megőrzik teljesítményüket 7 °C alatti hőmérsékleten, ami biztosítja a megfelelő úttartást a tél első napjaitól kezdve. Hatékonyan tapadnak, és jó a fékhatásuk havas felületen is, azonban általánosan elmondható, hogy téli körülmények között a teljesítményük elmarad egy prémium téligumiétól. Emiatt a négy évszakos abroncs nem ajánlott rendszeres magashegyi használathoz, ehhez inkább téligumi javasolt.

Mud + Snow

Az M+S jelölés és a 3PMS logó (téli tanúsítvány)

Az M+S az angol Mud + Snow rövidítése, jelentése sár és hó. AZ M+S nem azonos a téligumi-besorolással. Néhány négy évszakos abroncs rendelkezik ilyen jelöléssel; azonban ha Ön olyan országba utazik, ahol a téligumi használata kötelező, önmagában ez a tanúsítvány nem lesz elegendő. Valódi, egész Európában elismert téli tanúsítványnak a 3PMSF logó (hópehely piktogram háttérben hegységgel) számít – ez teszi lehetővé a közlekedést olyan országokban is, ahol bizonyos időszakokban törvény írja elő a téli gumi használatát. Figyelem: nem minden négy évszakos abroncs rendelkezik téli tanúsítvánnyal.