A következő mezők kitöltése nem megfelelő: 

 

(?)
(?)
Keresés

Nyári autógumik

8°C

Meleg hőmérsékletben a téligumik elveszítik főbb tulajdonságaikat, így a tapadási képességüket is.

 

Ezen az oldalon kiváló minőségű nyári gumiabroncsokat kínálunk, különféle árfekvésben és hatalmas választékban - hogy Ön könnyen kiválaszthassa az igényeinek legmegfelelőbb nyári autógumit.

A magas hőmérséklet és a száraz klíma nehéz feladat elé állítja a gumiabroncsokat, ennek legfőbb jele a nem elég jó tapadás, így a forró-száraz aszfalton tapasztalt gyengébb úttartás. A kifejezetten ilyen körülményekre tervezett nyári abroncsok jobban tapadnak a meleg úttesthez, jobb kanyarteljesítményt és alacsonyabb fogyasztást tesznek lehetővé.

A nyári abroncsok épp különleges anyagú gumiból készülnek, ami kifejezetten jó irányíthatóságot biztosít nedves és síkos aszfalton is. A nyárigumival felszerelt jármű így sokkal biztonságosabban vezethető nedves időjárási körülmények között is.

 

A megfelelő nyári gumi kiválasztása

Nyári gumik személyautókhoz

GoodYear EfficientGrip Performance
195/60 R15 88H
27 320 Ft
+ További nyári gumik

Nyári gumik terepjárókhoz

Nokian Line SUV
235/75 R15 109T
67 670 Ft
További nyári gumik

Nyári gumik pickupokhoz

Hankook Vantra LT RA 18 C
195/70 R15 104R
28 220 Ft
További nyári gumik

Nyári gumik lakóautókhoz

Michelin Agilis Camping CP
215/70 R15 109Q
58 700 Ft
További nyári gumik

Michelin CrossClimate

Akciós nyári gumik

 

Íme néhány tanács, amelyek segítenek Önnek a megfelelő nyári gumi kiválasztásában

Labelling - économie carburant

Energiahatékonyság

Az abroncsok a teljes üzemanyag-fogyasztás 20%-át tehetik ki a gördülési ellenállástól függően. Ha az ellenállás értéke magas, a motornak több erőkifejtésre van szüksége, hogy mozgásban tartsa az autót, ezáltal megnövekedhet az üzemanyag-fogyasztás, így a CO2-kibocsátás is. Az A-tól G-ig terjedő skálán a különbség akár évi 80 liter üzemanyag is lehet, egy átlagos 15 000 km-es futásteljesítményt alapul véve.

 
Labelling - freinage sol mouillé

Fékhatás nedves felületen

A nedves talajon való tapadást az európai szabályozásnak megfelelően szigorú körülmények között teszteljük: sebesség, vízmélység, útfelület, külső hőmérséklet. Hatása a féktávolságra jelentős: az A-tól F-ig terjedő skálán a különbség 18 méter is lehet 80 km/h sebességnél.

 
Labelling - bruit de roulement

Gördülési zaj

50 km/h sebesség felett a gördülési zaj jelentős kellemetlenségeket okozhat az utazás során. Egy megfelelő besorolású abroncs nem csak a külső környezetet óvja, hanem az utasok fáradtságát is csökkentheti egy hosszú utazás alatt.