A következő mezők kitöltése nem megfelelő: 

 

(?)
(?)
Keresés

Nyári gumi

8°C

Meleg hőmérsékletben a téligumik elveszítik főbb tulajdonságaikat, így a tapadási képességüket is.

A megfelelő nyári gumi kiválasztása

A nyári gumik akár egész évben használhatóak, járműtől és földrajzi területtől függően. 7 °C felett őrzik teljes hatékonyságukat.

Javasoljuk, hogy tájékozódjon az abroncs jelöléseiről, hogy minél pontosabban azonosíthassa azokat a tulajdonságokat, amelyek leginkább megfelelnek az Ön szükségleteinek és elvárásainak:

  • Úttartás
  • Féktávolság
  • Gördülési zaj és vezetési komfort

A megfelelő nyári gumi kiválasztása

Nyári gumik személyautókhoz

null

Nyári gumik terepjárókhoz

null

Nyári gumik pickupokhoz

null

Nyári gumik lakóautókhoz

null

Michelin CrossClimate

Akciós nyári gumik

Íme néhány tanács, amelyek segítenek Önnek a megfelelő nyári gumi kiválasztásában

Labelling - économie carburant

Energiahatékonyság

Az abroncsok a teljes üzemanyag-fogyasztás 20%-át tehetik ki a gördülési ellenállástól függően. Ha az ellenállás értéke magas, a motornak több erőkifejtésre van szüksége, hogy mozgásban tartsa az autót, ezáltal megnövekedhet az üzemanyag-fogyasztás, így a CO2-kibocsátás is. Az A-tól G-ig terjedő skálán a különbség akár évi 80 liter üzemanyag is lehet, egy átlagos 15 000 km-es futásteljesítményt alapul véve.

Labelling - freinage sol mouillé

Fékhatás nedves felületen

A nedves talajon való tapadást az európai szabályozásnak megfelelően szigorú körülmények között teszteljük: sebesség, vízmélység, útfelület, külső hőmérséklet. Hatása a féktávolságra jelentős: az A-tól F-ig terjedő skálán a különbség 18 méter is lehet 80 km/h sebességnél.

Labelling - bruit de roulement

Gördülési zaj

50 km/h sebesség felett a gördülési zaj jelentős kellemetlenségeket okozhat az utazás során. Egy megfelelő besorolású abroncs nem csak a külső környezetet óvja, hanem az utasok fáradtságát is csökkentheti egy hosszú utazás alatt.