A következő mezők kitöltése nem megfelelő: 

 

(?)
(?)
Keresés

Téligumi

7°C

Az abroncsok a hidegben elveszítik megfelelő tulajdonságaikat, így a tapadási képességüket is.

A megfelelő téligumi kiválasztása

Helytelenül „hóguminak” is hívják: a téli gumik nem csak havas körülmények között hasznosak. Már akkor is használni kell őket, amikor a hőmérséklet 7 °C alá süllyed. Hogy miért? Azért, mert a téli abroncsok alacsony hőmérséklet esetén sem veszítik el legfontosabb tulajdonságaikat. Ebből adódik, hogy tapadásuk hideg úttesten is a lehető legjobb. A téli abroncsok egy másik sajátossága a nagyszámú lamella, aminek köszönhetően jobban kapaszkodnak a jeges útburkolaton. Az ilyen autógumik folyamatosan elvezetik a vizet, ami csökkenti a felúszás kockázatát. A tapadási képességeik megőrzése érdekében fontos az abroncsok állapotának rendszeres ellenőrzése: egy simára kopott téligumi elveszíti minden hatékonyságát. Belátható tehát, hogy a 4 abroncs lecserélése elengedhetetlen ahhoz, hogy Ön a téligumik összes előnyét teljes mértékben kihasználhassa.

Találja meg a megfelelő téligumit!

Téligumik

Téligumik személyautókhoz

Sebring Formula Snow+ 601
195/60 R15 88T
28 490 Ft
További téligumik

Téligumik terepjárókhoz

Dunlop SP Winter Sport 4D N0 MFS
235/55 R19 101V
124 692 Ft
További téligumik

Téligumik pickupokhoz

Hankook Winter RW06 C
225/65 R16 112R
71 863 Ft
További téligumik

Pneus Michelin CrossClimate

 

Íme néhány tanács, amelyek segítenek Önnek a megfelelő téligumi kiválasztásában

téligumi

Téligumi/hógumi

A téli abroncs több száz barázda és lamella erőteljes mintázatából áll, továbbá sűrű és lágy gumikeverék jellemzi, melynek révén képes megőrizni tapadását nehéz időjárási körülmények között is (hideg, víz, tükörjég, hó). A téligumi nemcsak havas útviszonyok között ajánlott Franciaországban (habár innen ered a téves „hógumi” elnevezés), hanem minden olyan esetben, amikor a hőmérséklet 7 °C alá süllyed. Mivel a nyári gumik nem képesek megőrizni tulajdonságaikat hideg időben, a gumikeverékük hajlamos megkeményedni. Tehát gondoljon időben a megfelelő abroncs beszerzésére, hogy a hirtelen hőmérséklet-változás okozta meglepetéseket elkerülje. Létezik téligumi személyautókra, terepjárókra, SUV-okra és pickupokra.

 
 

M+S abroncsok

Az M+S az angol Mud + Snow rövidítése, jelentése: sár és hó. Az M+S abroncsokat elsősorban terepjárókon használják, illetve télen olyan személyautókon, amelyeknél fontos a fokozott tapadás nehéz terepen. Az M+S kezdőbetűk nem egyenlőek a téligumi jelöléssel: az egyetlen ábra, ami a téligumit jelölheti, a hópehely piktogram a háttérben egy heggyel.

 
négy évszakos abroncs

„All seasons”, azaz négy évszakos abroncsok

A négy évszakos abroncs A kompromisszum a téli és a nyári gumi között. Habár szerkezetében közelebb áll az utóbbihoz, lágyabb, tömörebb gumikeverékből készül. Az előnyeit egyszerű megérteni: elég egyszer feltenni, és nem kell minden évszakban cserélni, ráadásul használatuk esetén téligumira sem kell költeni. Ha Ön nem tervezi, hogy rendszeresen síelni megy az autójával, használatuk egész évben teljesen megfelelő. Nyáron a négy évszakos abroncsok elhasználódása valószínűleg gyorsabb, mivel a nyári gumikhoz képest gumikeverékük kevésbé bírja a nagy hőséget. Ezzel együtt megéri-e ez az abroncs? Ezt Önnek kell eldöntenie a lakóhelye éghajlatától és az autó felhasználási területétől függően.